perjantai 17. syyskuuta 2010

Lääketeollisuus + Maatalousteollisuus = NDM-1

Amerikoissa tuupataan tällä hetkellä 17 miljoonaa paunaa antiobiootteja farmieläimiin. Lääketeollisuus puolestaan sumuttaa ihmisiä lääkkeillä – nyt, molemmat ovat hyvä asia, välttämättömyys, koska ilman ruokaa ja lääkeitä meille kävisi verratten lyhyessä ajassa huonosti. Mutta se ei tarkoita etteikö koko homma voisi kääntyä pimeälle puolelle.

Sikainfluessa oli ilmiö jossa yhdistyi nämä molemmat sumutukset. Koko sikainfluenssa oli yhtä tyhjän kanssa, mutta sen oli tarkoituksena olla vain promootio lääkekampanjalle. Rokotteita myytiin auliisti, ja pakkohan tähän trendiin oli valtioiden vastata sillä pelolla markkinoitu muoti verrattaen vaikea vastustaa. Vaikka kyseinen lääke olisikin jotain joka edellyttää vastuunvapautuskaavakkeiden täyttöä.

Samalla ollaan huolissaan siitä että mitä antibiotin kaltaisen siunauksen huoleton ja ajattelematon käyttö voitontavoittelussa meinaa. Onhan se kaikkein kätevintä, että kokonaisvaltaisen terveydenhuollon sijasta annetaan droppia – eläinten kohdalla kyseessä sitä vastoin on eräänlainen tuotannollinen doping. Tämä saa aikaan sen että aikaa myöden bakteerit kasvattavat vastustuskykyään antiobiootteja vastaan, mikä taas johtaa siihen että eläimistä tapahtuu siirtymä ihmiseen.

NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase) on tämä superbakteeri – itse asiassa entsyymi joka renderöi bakteerista vastustuskykyisen antibiootteja vastaan. Toistaiseksi sitä on havaittu E. Colissa joka on yleinen niin keuhkokuumeessa kuin virtsatievaivoissa. Samoin nimi johtuu siitä että kyseinen vitsaus on pääsääntöisesti yleinen Intiassa, maassa jossa antibiootteja saa suunnilleen samaan tapaan kuin Suomessa irtokarkkeja.

Sanalla sanoen paskaiset olot, antiobioottien ylenpalttisen jakamisen lisänä tekee maataloustuotantolaitoksistamme aikapommin. Täydellisen Järjestelmän liike vaatii myöskin tälle osa-alueelle reformia. Eräs on kokonaisvaltainen siirtyminen, asteittain LUOMUun tai mahdollisimman luomuun. Samaten tukiaisten siirtäminen pois, ja täten pääsääntöinen maataloustuotantolaitosten siirtäminen valtiolle ja kansan omistukseen. Tämä mahdollistaa vastuullisen valvonnan. Tietenkään yksityistä yrittämistä ei kielletä, ja voidaankin sanoa että se lukeutuu Kapitalismin Korrektoinnin ohjelmaan. Arvioni on että tulevaisuudessa Nalle Wahlroosin aloittama trendi tulee lisääntymään, joten valtiot ovat joka tapauksessa tilanteessa jossa tukiaiset joko lykätään kapitalistien taskuun jotka ovat ottaneet maataloustuotantolaitokset itselleen, vai poistetaan välikädet ja ylimääräiset toimijat kansan ja maataloustuontatolaitosten väliltä. Pitää muistaa että Suomi on maa jossa myös ollaan jääty kiinni eläinten huonoista oloista, ja nykyisessä tilanteessa tämä tarpeeton ja tukiaisten kannalta vastikeeton käytös tulee johtamaan myöskin siihen että esim. Eläinten likaiset olot aiheuttavat ketjureaktion, joka näkyy tulehduksina ja sairauksina, mitä kompensoidaan taas antibiooteilla. Koska eläimet luokitellaan vain välineiksi voitolle, niille yleensä syötetään melko huonoa rehua, mikä vastaisi sitä jos ihminen eläisi korkean hiilihydraattimäärän sisältävällä roskaruualla (ja itse asiassa..niinhän asia onkin pienituloisten kohdalla!) mikä puolestaan heikentää vastustuskykyä. Entä olisiko asia näin esim. Vapaasti oleilevien eläinten kohdalla?

Ei ole yksin minun kokemukseni, mutta LUOMU:na ja eläinystävällisesti tuotettujen lihatuotteiden (en ole viherpipertäjä ja en edes pidä kasvissyöntiä yksiselitteisen suositeltavana) laatu, myöskin maun suhteen on huomattavasti parempi. Itse asiassa ammattikokilta kun kysyttiin haastattelussa, että minkä maalaisesta lihasta saa parhaimman pihvin, hän yllättäen vastasi että etelä-amerikkalaisesta, sillä siellä elukat ovat ympäri vuoden vihreillä niityillä.

Stressi on tarkoitettu kaikilla elävillä olennoilla vain tilapäiseksi tilaksi, ja mikä sen vaikutus on pitkässä tähtäimessä, on niin tulehdusten ja muiden terveyshaittojen lisääntyminen – mutta myöskin kasvun estyminen. Ei ihme jos liha on täynnä kasvuhormoneja! Ehkä kohta saamme kyljyksemme myös rauhoittavien lääkkeiden jälkimaulla?

Koska tällä hetkellä on vallalla kapitalistinen järjestelmä, jota reguloidaan sosialismilla, se merkitsee että aina johonkin jää aukko ja käytännössä meidän on pakko yrittää epätoivoisesti ratkaista ongelmaa samalla mielentilalla joka sen loi, niin siitä syystä LUOMU on kaksipiippuinen, jopa lyhytaikainen panostus.

Miksi?

Siksi koska jos epäluonnonmukaisia tuotteiden tuottaja myy myöskin LUOMUa, se myy sitä kalliimalla. Tällöin tukemalla LUOMUa kuitenkin tuet jotain mikä ei sitä ole, samoin kuten trendiä että LUOMU maksaa enemmän. Trendi onkin ymmärretävä epätäydellisestä järjestelmästä käsin. Samalla kun kansa köyhtyy, se joutuu yhä enemmän ostamaan kyseenalaisia ja epäpuhtaita tuotteita, ja lopulta tämä kapitalistinen “hetimullekaikkinythuomisellaieioleväliä”-ajattelemattomuus ja tyyli tulee kostautumaan, niin yksilöllisellä kuin kollektiivisella tasolla.

Se on vain ajan kysymys.

Toinen ongelma on vääränlainen, eräänlainen Pervertoitu versio Täydellisestä Järjestelmästä, mikä näkyy lobbaamisena. Tämä on levinnyt myöskin modernin uskonnon eli materialistisen tiedeteorian maailmaan. Materialismi on filosofia, mutta se on siis pohjafilosofia jolla nihilistinen yhteiskunta pyörii. Tiedemiehet tässä maailmassa eivät eroa sellaisesta leipäpapista joka myy rikkaille taivaspaikan, sillä näillä on varaa ostaa aneet. Miten kävi sikainfluenssan kanssa? LääkeTIEDE osoitti tieteellisyytensä.

Pienenä kertauksena: Tieteellinen tutkimusmetodi on yksi asia, mutta taustafilosofia on toinen. Joku vetää tieteellisen teorian ja faktan välille yhtäsuuruusmerkin.

Materialistisessa ja nihilistisessä yhteiskunnassa, jonka luonnollinen toimintamalli on kapitalismi, on pohjimmiltaan kyseessä raha. Jos antiikissa sofistit keskittyivät saamaan minkä tahansa asian kuulostamaan todelta semanttisten leikkien ja kikkailujen kautta, yrittivät filosofit pelkistyksillään ja näkökulmillaan löytää totuutta. On helppo sanoa että kummat olisivat suuremmassa huudossa tässä kysymyksessä.

USA:ssa laskelmien mukaan maatalousteollisuuden edustajat menettäisivät noin 10 $ per sika tuotoissa, jos he luopuisivat antiobioottidopingista. Tämä nostaisi hintoja markkinoilla 5 centtiä – kovaa on kilpailu. Sen sijaan Tanskan malli osoittaa ettei dopingantibiootin poisjättäminen ole vaikuttanut radikaalisti tuottajien tuloihin, mutta ihmisten hyvinvointiin se on vaikuttanut suotuisasti.

Mutta mikä taho toimii antibiootin jakelijana? Lääketeollisuus.

70% USA:n antibioottimyynnistä kohdistuu eläimiin, pääasiassa terveisiin eläimiin joita pidetään huonoissa oloissa. Mikä aiheuttaa tilanteen jossa antiobiootit ovat vaarassa tulla tehottomiksi.

Taistele tätä kaikkea vastaan Täydellisen Järjestelmän mukana, niin et joudu enää miettimään miten pysyä terveenä sairaassa maailmassa!

Lopuksi kuitenkin kevennyksenä aihetta, monella tasolla, sivuava video. Kiitos.

Ei kommentteja: