maanantai 18. kesäkuuta 2012

E-Floppi ja Mokia

Kun aloin vuosia sitten aktivoitumaan poliittisesti, oli eräänä melkoisen uniikkina (joskaan ei tietenkään minun ensimmäisenä huomaamanani) asiana kapitalismi, ja sen kritiikki. Tuolloin olin ehkäpä lähimpänä perusvasemmistoa muutenkin, joskaan en ihan täysin siihen uskonut, mutta koska ihminen on olento joka tykkää asetella nimilappuja asioihin, ilmiöhin ja ihmisiin, sain kutakuinkin kommunistin maineen - mikä yleensä johtui siitä, että vastustajina oli kapitalistit tai ainakin wanna be-sellaiset, he joiden kohdalla termi reguloija tuli hyvinkin selväksi, sillä he uskoivat niin loputtomaan kasvuun ja sen autuaaksi tekevään vaikutukseen.


 Ruotsalaiset on kasvatettu siihen oppiin, että kasvulla ei ole rajoja eikä takilla nurjaa puolta, ja nyt kun ei mistään muusta puhuta kuin vyön kiristämisen välttämättömyydestä, tuntevat ihmiset itsensä nenästä vedetyiksi...Eräässä esikaupungissa ovat suomalaiset päättäneet perustaa siviilikaartin suojakseen, kun poliisi ei suojele...Lama jatkuu koska sitä jatketaan. Aftonbladet kertoo että yritysten voitot viime vuodelta olivat suuremmat kuin aikoihin, ja tämä samaan aikaan kun palkansaajien reaaliansiot ovat laskeneet. Talouselämää on “elvytetty”: veronmaksajat on pakotettu antamaan yrityksille laina, jota ei koskaan tulla maksamaan takaisin. - Pentti Saarikoski (jo noin 30 vuotta sitten!)

Tuo oli aikaa jolloin Täydellinen Järjestelmä oli vielä keväisellä idullaan, mutta sen vahvat, perusteelliset juuret olivat jo tukevasti maaperässä (tuolloin ko. foorumilla oli myös kilpaileva ideologia, joka oli käytännössä kaikista elämäniloista köyhdytettyä, raakaa kapitalismia).

Silloin Nokia vähensi Bochumin tehtaalta tuhansia työntekijöitä, tai oikeammin se oli sivutuote sille mitä Nokia teki. Tällöin lauma kapitalisteja piipitti, kuin pesällinen pinkkejä ja kirkuvia linnunpoikasia joille emo on aina oksentanut propagandaa, yhtä sun toista hölynpölyä esim. että pitäähän nyt yrityksen ajatella tulevaisuutta ja harventaa väkeä ettei firma mene nurin yms. eli sanalla sanoen silkkaa paskaa. Eräs, sanotaanko, käännynnäinen totesi minun voittaneen kuitenkin tässä asiassa 6-0. Todellisuus oli osoittanut (taas) teoriat toteen. Tosiasiassahan kyseessä oli puhdas kapitalistinen veto, jolle altistuessaan kansa on aina purjeessa. Nimittäin, on tiedettävä ettei Bochumin tehtaalla mennyt niin huonosti että väkeä olisi pitänyt potkia pihalle - EI - vaan firma oli itse asiassa tehnyt voittoa sen verran, että pelkällä voitto-osuudella, kaikki työntekijät (joita oli suunnilleen saman verran  kuin nyt kenkää saaneita Salon tehtaalta) olisivat saaneet palkkansa seuraavan 100 vuoden ajan! Syynä oli taas kansainvälisen kapitalistin arvovapaa liikehdintä, kohti uusia ruokamaita, samalla kun edellisen ruokamaan todellinen voimanlähde, työvoima, pudotettiin tyhjän päälle. Mitä tarkoitan uudella ruokamaalla? Romaniaan siirretty tehdas tiesi vähemmän kuluja, mutta koska tuote pysyi entisellään, voittoprosentti kasvoi.

Nyt, tuo oli aikaa kun en juuri missään nähnyt kenenkään ottaneen puheeksi sitä, miten kapitalismi on ongelma joka oireilee niin monille eri yhteiskunnan osa-alueille. Lopulta poliittiseksi vallankäytöksi katsottu vaino toisinajattelijaa kohtaan johti siihen, että foorumi jäi taakseni, ja se oli paras asia mitä saattoi tapahtua, sillä toiminnasta muuttui sillä tavoin julkista. He, jotka eivät kestäneet sitä valoa joita osoitin pimeimpiin ja mädimpiin kohteisiin, heidän yritys tukahduttaa muuttuikin heidän painajaiseksi - poissa silmistä, poissa mielestä ei vain tullut takaisin, vaan nyt se tuli jokaisen nähtäville ja kävi kuten sanoin; vielä jonain päivänä se mitä sanon tulee olemaan jotain mitä luetaan, opiskellaan ja levitetään eteenpäin.

Entä nyt?

Nokia on palkannut kallispalkkaisen Stephen "Kanadan Kosto Suomelle" Elopin, näin meidän ja salolaisten kesken E-Flopin, joka nauttii suurta palkkaa, ja antaa kenkää luultavasti eniten Nokian historiassa.

Samalla Nokia puolestaan nauttii mm. valtion työllistämistukea ja tietysti myöskin ulkomaankaupantukea, ja tämä kaikki on kansalaisten maksamaa.

Mitä he saavat siitä?

Se oli kompa.

He menettävät siinä. Saamatta mitään.


Lohduton arvio Nokiasta: Kukaan ei osta roskaa


Salon kaupunki: Työttömyysprosentti 20 prosenttiin



Älkää näyttäkö niin yllättyneiltä, tämä on täysin asiaankuuluva rakenne kyseisessä järjestelmässä.

Se on ollut sitä siitä alkaen kun tämä peto syntyi, ja kasvoi täyteen mittaansa.

Ja se tulee olemaan sitä siihen saakka kunnes se:
A. Korrektoidaan (Kapitalismin Korrektio)
B. Se tuhoutuu ja vetää kaiken siihen sitoutuneen tai sen alaisena olevan mukanaan.


Moni näistä kapitalistisista reguloijoista oli sellaisia, joilla ei oikeastaan olisi ollut mitään mahdollisen aivopesun, ellei jopa suoranaisen typeryyden ja sokaisevan ahneuden, ulkopuolista syytä olla kapitalismin kannalla.

Jollakin oli hyväpalkkainen työ, mutta hän oli siltikin vain työläinen, ja ikuisesti korvattavissa.

Joku oli tämän lisäksi vielä kiinnostunut osakkeisiin sijoittamisesta, mutta myöskin korvattavissa - ja ironian määrä oli luonnollisesti melkoinen, kun hän sai muutkin innostumaan osakkeista, ja kovin pian suhdanteiden ollessa mitä ne olivat, hän saikin selitellä rahansa kankkulan kaivoon heittäneille, että tälläistä se on. (Täydellinen Järjestelmä ei vastusta sitä, että työläinen hankkii osakkeita, mutta se kannattaa sitä, että niitä ei saa ensisijaisesti rahalla, vaan ainoastaan siten että esim. firman työntekijät saavat niitä vaihdossa osakkuudestaan työpanokseen, täten työ on vähemmän itseäänvastaan käännetty prosessi ja tällöin eivät esim. amerikkalaiset, rikkaat eläkeläiset voi myydä heidän työpaikkaa heidän altaan).

Eräs oli sitten vielä kotiäiti, joka eleli amerikkalaisen miehensä siivellä, mutta oli sitä mieltä että köyhien pitäisi tehdä vain ahkerammin duunia, ja että Bochumin teko oli oikein, sillä bisnes.

Kyse on heikosta todellisuuskäsityksestä ja aivopesusta, järjestelmässä joka ei toimi.



Kansainvälisessä mittakaavassa, don quiotet Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen ratsastavat rahojemme kanssa "pelastamaan" pankkeja muita maita. Kansa(t) ei saa siinä rahaa, vaikka juuri taantumuksen stagnaatiossa ainoa auttava keino olisi se, että kansalla olisi jotain millä kuluttaa, mikä johtaisi taas kasvuun (myöskin työvoiman kysynnän suhteen) - tätä Täydellinen Järjestelmä hoitaisi luomalla köyhyyttä tehokkaasti estävän, ja ainostaan omia kansalaisia koskevan Kansalaispalkan tai Kansalaistuen, jälkimmäinen perustuu negatiiviseen tuloveroon, ja voisi toimia erinomaisena siirtymänä kohti ensiksi mainittua (jos se edes tulee tarpeelliseksi). Vallitseva järjestelmä Suomessa ei toimi aikana jolloin työvoima koijataan ja työvoimalakeja kierretään esim. orjatyön työharjoittelun ja pätkätöiden muodossa. Kaiken kaikkiaan, oletetaan että vaikkapa pitkään työttömänä olleiden on jotenkin helpompi työllistyä, ja jos tuo fantasia ei toteudu, heitä rankaistaan kuppaamalla heidän työvoimansa ja antamalla heidän lisäarvonsa + valtion tuet työnantajataholle. Pätkätyö puolestaan on myöskin keino rankaista työnteosta - teeppä vajaa kuukausi hommia, niin saat painia palaneiden tukien ja byrokratian rattaissa.

Sen sijaan ainoa lääke olisi joko kansalaistuki tai kansalaispalkka. Nyt tietysti pitää olla varuillaan sen harhaoppien kanssa. Vasemmisto takaisi sen todennäköisesti myöskin ulkomaalaiselle työvoimalle. Aivan kuten trendinä on nyt, että ns. rikastuttajat eivät voi tässä maassa pudota muualle kuin ruusuista tehdylle pedille, sillä heidän kohdallaan tuet toimivat paremmin kuin hyvin - voit tavata nälkää näkevän suomalaisen, tai työläisen jolla ei ole kotia, sama ei koskaan toistu mitä tulee ulkomaalaiseen. (mahdolliset "mamutuet" voitaisi hoitaa erillisinä tukiaisina, mutta periaate olisi kansalliskeskeinen; oma kansa ensin AINA). Oikeisto puolestaan oikeuttaisi sillä sen että minimipalkka poistettaisi. Kumpikin vaihtoehto on väärä.

Nyt on valittava oikein. Taistele luovuttamatta tämän vallankumouksen puolesta, sillä sinä tiedät että teet sen itsesi ja kanssakansalaisen puolesta, mutta kukaan muu ei tee sitä sinun puolestasi.

Lopuksi sitten vielä video, joka hieman valottaa tätä jälkimmäistä aihetta. Kyseinen video on valitettavasti hieman sekava ja englanniksi (minulle tuli mieleen siitä tämä), mutta pitäähän sitä nyt kesä(pakko)lomilla jotain haasteitakin olla. Kyseessä on videon ensimmäinen osa.

Ei kommentteja: